Crystal Marbles

Wordt dit jaar de Franchise wetgeving aangepast?

Het kabinet wil de positie van franchisenemers verbeteren, waardoor Franchiseondernemers wettelijk beter beschermd worden. In het Regeerakkoord is daartoe wetgeving aangekondigd. Onlangs is duidelijk geworden hoe dit eruit komt te zien.

Franchise Economie
Nederland kent meer dan 900+ franchiseformules, die met name veel voorkomen in de Food and beverrage, detailhandel en dienstverlening. Franchising is een economisch belangrijke vorm van samenwerking tussen ondernemingen en zelfstandigen. Bij franchising wordt veelal gewerkt volgens vaste formules, bijvoorbeeld op het gebied van marketing en reclame.

Wetsvoorstel
In het wetsvoorstel ligt de nadruk op het uitwisselen van informatie, het tussentijds wijzigen van de franchise-overeenkomst, het beëindigen van de samenwerking en overleg tussen de franchisegever en de franchisenemers.

"Als franchisenemers én franchisegevers weten waar ze aan toe zijn, kunnen ze sneller inspelen op veranderingen. Dit stimuleert het zakendoen. En dat is niet alleen in hun eigen voordeel, dat is goed voor de hele Nederlandse economie."

Samenwerken

Het is van belang om samen sterk te staan! INTO Franchise wilt graag met franchisegevers samenwerken. Meer informatie? Mail naar info@intofranchise.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis