BAILINE

Franchisenemers willen Intertoys overnemen

Een aantal franchisenemers van Intertoys voert gesprekken met de curatoren om een doorstart met het failliete bedrijf te maken, bevestigt de woordvoerder van de curatoren na een bericht van De Telegraaf.

Ruim honderd vestigingen van de bijna vierhonderd locaties van Intertoys zijn van franchisers. Deze winkels vallen niet onder het faillissement. De curatoren spreken in totaal met vier partijen die 100 tot 150 winkels willen overnemen.

Cadeaukaarten
Afgelopen zondag was de laatste dag waarop de cadeaukaarten van het concern konden worden ingeleverd. Normaliter vervallen cadeaukaarten direct met een faillissement, maar de keten had een coulanceregeling in het leven geroepen. Voor het weekend stond er nog voor ongeveer 1 miljoen euro aan kaarten uit.

Voor veel winkels kreeg het weekend een nare bijsmaak door klanten die zich misdroegen. Door een storing duurde het op zaterdag lang tot de kaarten konden worden ingewisseld. Bezoekers gedroegen zich vervolgens agressief jegens het personeel waarna meerdere winkels de deuren eerder hebben gesloten. Uiteindelijk is het grootste deel van de cadeaukaarten ingeleverd, zegt de woordvoerder. 
Bron: Nu.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis