BAILINE

Ruim 150 buitenlandse bedrijven openden nieuw kantoor in Amsterdam

In 2018 openden 153 buitenlandse bedrijven een nieuw kantoor in Amsterdam en omstreken. Voor 28 bedrijven vormde de verwachte Brexit de aanleiding voor de verhuizing. Van de 153 bedrijven zijn 147 nieuw in Nederland, de andere hadden al een vestiging buiten de Amsterdamse regio.

In een periode van drie jaar na hun vestiging creëren deze bedrijven naar verwachting gezamenlijk 4.170 extra banen in de regio, meldt de gemeente Amsterdam op basis van eigen gegevens. Het aantal te verwachten nieuwe banen door buitenlandse nieuwkomers lag nog nooit zo hoog.

De banenverwachting komt deels door de komst van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA). Zij verhuisde van Londen naar Amsterdam en verwacht in totaal 890 banen te creëren. Maar hoeveel buitenlandse bedrijven uit de regio Amsterdam vertrekken, wordt niet bijgehouden. Daarom is het niet na te gaan of er per saldo banen bij komen of juist verdwijnen.

Wethouder Udo Kock (Economische Zaken) noemt Amsterdam "een magneet voor internationale bedrijven". Volgens hem veroorzaakt door: "De economische voorspoed en het goede Amsterdamse vestigingsklimaat, door Schiphol, en de ligging in Europa, maar ook innovatiekracht en de beschikbaarheid van talent".
Bron: ANP.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis