Registreren

IKEA gaat meubels verhuren

IKEA gaat starten met een experiment waarbij zij meubels leasen. Vanaf deze maand test de meubelgigant het nieuwe leaseconcept in Zwitserland, zegt CEO van Inter IKEA Torbjörn Lööf tegen de Britse zakenkrant Financial Times (FT).

Klanten mogen verschillende meubels leasen. Als de leaseperiode voorbij is, kunnen ze het meubelstuk terugbrengen en iets nieuws meenemen, aldus FT. Volgens Lööf worden de teruggebrachte meubelstukken vervolgens opgeknapt en verkocht.

In de proefperiode wordt in eerste instantie kantoormeubilair aan zakelijke klanten verhuurd. Maar IKEA denkt ook aan de geschiktheid van keukens voor verhuur. "Je zou kunnen zeggen dat leasen een manier is om een keuken te financieren", zegt Lööf.

De Zweedse meubelketen is bezig zijn businessmodel te veranderen. Zo heeft IKEA naast zijn grote warenhuizen, ook kleinere winkels in stadscentra en pop-upwinkels geopend. Ook wil het bedrijf meer inzetten op het hergebruik van meubels en vervangende onderdelen gaan verkopen voor meubels die uit het assortiment zijn.
Bron: Nu.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis