Registreren

Intertoys vraagt wederom uitstel van betaling aan

Intertoys vraagt uitstel van betaling aan voor de Nederlandse activiteiten, maar de gebruikelijke retoursregelingen blijven van kracht. Eveneens blijven voorlopig de ruim vierhonderd winkels open. In Nederland werken zo'n drieduizend mensen bij de speelgoedketen. De surseance van betaling geldt niet voor de Belgische activiteiten.  

Het concern heeft last van online concurrentie en voelt ook de strijd met discounters in de markt. Volgens het bedrijf is een "stevige herstructuring" van het concern nodig door aanhoudend, zware marktomstandigheden: "Een halvering van de speelgoedwinkelverkoop in tien jaar betekent dat wij nu moeilijke beslissingen moeten nemen", zegt directeur Roland Armbruster. 

Marktontwikkelingen
In de afgelopen veertien maanden heeft de eigenaar geprobeerd de prestaties van Intertoys te verbeteren. Zo werd een nieuw management aangesteld, kwamen er een nieuw IT-platform en een webwinkel en werd de bevoorradingsketen geoptimaliseerd: "Wij betreuren de huidige onzekerheid die dit creëert voor iedereen bij Intertoys, inclusief medewerkers, franchisenemers en leveranciers", aldus Armbruster.

Hij vervolgt: "Maar de marktontwikkelingen in de afgelopen jaren geven geen ander alternatief. Wij zijn met een aantal partijen in gesprek over verdere samenwerking en zullen ons uiterste best doen dit proces op een zo goed mogelijke wijze voor alle betrokkenen uit te voeren."

Of na uitstel van betaling, een faillissement volgt, blijft in het midden: "Over de benodigde vervolgstappen zal in overleg met de bewindvoerders waar nodig advies worden gevraagd aan de Ondernemingsraad", zegt Intertoys hier zelf over. 

Intertoys
Intertoys is sinds 2017 in handen van de Britse investeerder Alteri, die het concern overnam van Blokker. Intertoys heeft in Nederland en België driehonderd winkels, twee distributiecentra en een hoofdkantoor in Amsterdam. Verder zijn er ruim honderd franchisenemers in Nederland.

Vakbond
Vakbond CNV zegt snel helderheid te willen voor de werknemers. "Dit is een harde klap in het gezicht van een paar duizend medewerkers in al die Intertoys-vestigingen. Niet helemaal onverwacht wellicht, maar niettemin ongemeen hard", aldus bestuurder Martijn den Heijer van CNV Vakmensen.
Bron: Nu.nl


Reactie


Reacties

  • Sylveseseter Ingrid

    Werkzoeken vaak en vullen

800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis