Registreren

Albert Heijn en Hema openen samen twee proefwinkels

Hema en Albert Heijn gaan samenwerken. Het aankomende jaar openen twee winkels waar consumenten Hema-boodschappen, maar ook Albert Heijn-boodschappen kunnen doen. Beide ketens maakte het nieuws dinsdag bekend.

In twee stadswinkels van Hema komt een Albert Heijn, met een compleet assortiment verse en houdbare producten. Het kwakkelende Hema zei al eerder dat het wilde groeien door samen te werken met andere partijen, zowel in Nederland als het buitenland. De proef met Albert Heijn is de eerste stap in Nederland.

Invulling
Voor Albert Heijn is het een extra mogelijkheid om consumenten in de binnenstad te bereiken. Het bedrijf heeft naast de klassieke supermarkten, al de gemakswinkels van AH to go en doet in Amsterdam een proef het thuisbezorgen van maaltijden, onder de noemer Allerhande Kookt. "De tijd van klanten wordt schaarser en gemak wordt steeds belangrijker", zegt Marit van Egmond, ceo van Albert Heijn. "Daarom zet Albert Heijn steeds meer in op winkels in binnensteden met invulling die specifiek voor die doelgroep is."

Hema hoopt dat de samenwerking tot de nodige omzetgroei leidt. De omzet van de Nederlandse winkels daalt al vijf kwartalen op rij. Het warenhuis broedt onder leiding van de Marcel Boekhoorn, die de keten vorig jaar oktober overnam, op nieuwe strategische plannen welke in het voorjaar worden gepresenteerd. 

Over de precieze invulling van de samenwerking, kunnen Hema en Albert Heijn nog niets zeggen. Het is nog niet bekend wat voor Albert Heijn-winkel in de Hema's komt -een AH to go, of een volwaardige supermarkt-. Ook moet nog worden bekeken in hoeverre beide winkels worden geïntegreerd en of de klant zijn Hema- en Albert Heijn-boodschappen in één keer kan afrekenen.
Bron: FD.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis