Registreren

Meer Nederlanders wisselden van bank in 2018

In 2018 stapten 91.000 Nederlanders over van bank. Een stijging van 24.000 ten opzichte van een jaar eerder, blijkt uit cijfers van Betaalvereniging Nederland. Welke bank de meeste overstappers verwelkomden en welke de grootste rekeninghoudersverliezen heeft, is niet bekend gemaakt.

Adjunct-directeur Gijs Boudewijn verklaarde tegenover BNR -zij vroegen de cijfers op-, dat hij denkt dat de stijging door verschillende factoren komt, waaronder het gemak om digitaal van bank te wisselen: "Wij zijn een lichtend voorbeeld in Europa en voorloper met onze overstapservices."

Daarnaast neemt het aantal nieuwkomers in de bankenmarkt toe en ontstaat daardoor toegenomen concurrentie. Onder andere hierdoor is het overstappen vanwege principiële redenen tegenwoordig makkelijker. "Mensen kunnen het niet eens zijn met het beleid of de bonussen van een bank", noemt Boudewijn als voorbeeld.

Maar overstappen met behoud van het bankrekeningnummer kan overigens nog steeds niet. Hoewel hierover volgens de adjunct-directeur al "twintig tot dertig jaar" wordt gediscussieerd, stelt hij dat de behoefte ernaar afneemt. Volgens Boudewijn door vergemakkelijkte betalingsservices waarbij het onthouden en invullen van het rekeningnummer niet altijd meer nodig is.
Bron: Nu.nl

 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis