Registreren

In 2018 investeerden 'durfkapitalisten' 224 miljard euro in start-ups

Zogenoemde 'durfkapitalisten' investeerden in 2018 wereldwijd een recordbedrag van ruim 224 miljard euro (255 miljard dollar) in start-ups; een toename van 40 procent, meldt accountants- en adviesorganisatie, KPMG Partnerships & Alliances, donderdag.

Vooral start-ups die al groter zijn en verder willen uitbreiden zijn in trek, concludeert de adviesorganisatie. Deze trend is mede te zien aan de hoeveelheid grote deals van afgelopen jaar. "Alleen al in de laatste drie maanden van 2018 waren dit soort megadeals, investeringen van 1 miljard dollar (900 miljoen euro) of meer, wereldwijd goed voor een bedrag van 22 miljard dollar (19 miljard euro)", aldus Daniël Horn van KPMG Partnerships & Alliances.

Het totale aantal transacties is wel afgenomen, van 4.607 in 2017 tot 3.380 investeringen in 2018. Volgens KPMG gaat het vooral ten koste van de bedrijven die echt net beginnen, en baart daarom zorgen. Toch denkt de organisatie dat start-upinvesteringen wel verder zullen aantrekken, zij het vooral in "kwalitatief goede en meer volwassen bedrijven".

Vier van tien grootste Europese investeringen uit VK
Ondanks de naderende Brexit werden vier van de tien grootste Europese investeringen door investeerders uit het Verenigd Koninkrijk gedaan. Verder zijn de grootste investeringen verstrooid over Europa, hoewel ook Frankrijk volgens Horn opvalt: "Zo kon BlaBlaCar een investering tegemoetzien van 117 miljoen dollar (104 miljoen euro), één van de grootste financiële injecties in Europa in de laatste drie maanden van 2018."
Bron: Nu.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis