BAILINE

Albert Heijn bezorgt maaltijden

Supermarktketen Albert Heijn bezorgd sinds 11 januari als eerste supermarktketen warme maaltijden. In eerste instantie gaat het om de bezorging van vers bereid eten in een bepaald postcodegebied in Amsterdam. Bezorgplatforms Thuisbezorgd.nl en Deliveroo dragen zorg voor de levering van de maaltijden aan huis.

Met dit initiatief, Allerhande Kookt genaamd, zet Albert Heijn naar eigen zeggen een volgende stap in foodservice: "Wij zien een toenemende behoefte bij onze klanten aan goede maaltijden zoals je die zelf ook maakt, maar zonder daarvoor de keuken in te hoeven", legt Marit van Egmond uit, directeur commercie Albert Heijn.

Albert Heijn maakte eerder al bekend dat het werk maakt van het thuisbezorgen van warme maaltijden. Het bedrijf wil zijn winkels en dienstverlening moderniseren in een reactie op teruglopende bezoekersaantallen bij zijn traditionele winkels.

Eerder meldde Het Financieele Dagblad dat Albert Heijn niet alleen terrein verliest ten opzichte van concurrerende winkels; ook tot het Ahold-concern behorende formules zoals AH to go, AH.nl en webwinkel Bol.com zouden klanten afsnoepen.

IKEA versus Thuisbezorgd.nl
Tevens heeft meubelgigant IKEA bekend gemaakt maaltijden uit de eigen IKEA-keuken aan huis te gaan bezorgen. Het van huis uit Zweedse bedrijf, is daarvoor eveneens een samenwerking met Thuisbezorgd.nl aangegaan.

Bij IKEA gaat het in eerste instantie om een proef met bezorging in Groningen. Indien deze test succesvol blijkt, dan rolt de keten de bezorging van maaltijden ook uit in andere steden.

Ondertussen ligt bij Albert Heijn een gedetailleerd plan klaar voor verdere uitrol van de maaltijdbezorging. Maar waar en wanneer dit gebeurt, houdt de supermarktketen voorlopig voor zichzelf.
Bron: Nu.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis