BAILINE

Ondernemersvertrouwen gestegen in April

Nederlandse ondernemers waren in het tweede kwartaal optimistischer dan in de periode ervoor. Wel dempte een tekort aan arbeidskrachten de groei van vertrouwen, blijkt uit de 'Conjunctuurenquête Nederland' van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) en werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW.

Het vertrouwen kwam in de meetperiode uit op 12, een stijging van 1,4 punt ten opzichte van de eerste periode van dit jaar. De toename komt na twee kwartalen waarin het vertrouwen afnam; ieder cijfer boven de nul wijst op optimisme, daaronder op negatieve verwachtingen.

Ondernemers in de bouw blijven het meeste vertrouwen hebben, al was er wel een afname omdat het personeelstekort in die sector nijpender wordt. In informatie en communicatie, detailhandel en vervoer en opslag, maar ook verhuur van onroerend goed waren stevige toenames van het vertrouwen te zien.

Ook ondernemers in de industrie werden iets positiever. In de autohandel en -reparatie en de delfstoffenwinning zijn daarentegen ondernemers door de bank genomen negatief.
Bron: Nu.nl
Beeld: Freepik.nl/Katemangostar


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis