Registreren

KVK-inschrijvingen tieners groeit in 2018 naar 3.500

In 2018 schreven 3.586 tieners in de leeftijd van dertien tot achttien zich in als ondernemer bij de Kamer van Koophandel (KVK). Een jaar eerder waren het er 2.728; een toename van 31 procent meldt de NOS.

Er is geen minimumleeftijd om je in te schrijven bij de KVK, maar inschrijvers onder de zestien moeten wel al hun beslissingen door ouders of verzorgers laten ondertekenen. De meerderheid van de jonge ondernemers woont in Flevoland, Gelderland en Utrecht. Meer jongens (78 procent) dan meisjes hebben zich bij het handelsregister ingeschreven.

Daarnaast schreven de meeste tieners hun onderneming het afgelopen jaar in voor de categorie 'Detailhandel via internet in kleding en modeartikelen'. Vijf jaar eerder was de populairste categorie nog 'Ontwikkelen, produceren en uitgeven van software'.

De inkomsten van de tieners hebben invloed op de hoogte van de kinderbijslag. Zodra ze meer dan 1.285 euro winst per kwartaal maken, wordt de bijslag stopgezet. De NOS meldt dat dit volgens de Sociale Verzekeringsbank in 2017 maar liefst dertienduizend keer gebeurde.
Bron: NU.NL


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis