Crystal Marbles

Een op de zes werknemers in de EU is bang om baan te verliezen

Een op de zes werknemers uit de Europese Unie is bang binnen de komende zes maanden zijn of haar baan te verliezen, blijkt uit een onderzoek naar werkomstandigheden van de Internationale Arbeidsorgansatie en Eurofound. 

Het onderzoek is uitgevoerd in 41 landen waar grote verschillen in werktijden en -omstandigheden zijn gevonden. Werkt in EU-landen één op de zes werknemers meer dan 48 uur per week, in Zuid-Korea, Turkije en Chili doet de helft van de werknemers dat.

Werkdruk
Daarnaast klaagt een derde van de werknemers in Europese landen over het werk: het zou te intensief zijn, met strakke deadlines en een hoog tempo. In de Verenigde Staten, Turkije en El Salvador, maar ook Uruguay geldt dit voor de helft van de werkenden.

Maar hetgeen de landen gemeen hebben is dat de minst opgeleiden eveneens de minste kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Daarnaast verdienen in alle landen vrouwen significant minder dan mannen. En 12 procent van de werknemers wereldwijd zegt dat ze op het werk te maken hebben met verbaal geweld, vernedering en ongewenst seksueel gedrag.

"Goede werkomstandigheden dragen bij aan het welzijn van werkers en het succes van ondernemingen", zegt Manuela Tomei, afdelingsdirecteur van de Internationale Arbeidsorganisatie. "Begrijpen welke issues het welzijn en de productiviteit beïnvloeden is een belangrijke stap."
Bron: Nu.nl
Beeld: Unsplash/Solimonster


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis