Crystal Marbles

Ontevreden franchisers Intertoys spannen kort geding aan

Waar vorige week nog werd bericht dat een eerste groep van dertig Intertoys-franchisenemers hun nieuwe overeenkomst ondertekenen, blijkt nu dat een groep franchisers een kort geding gaat aanspannen schrijft Het Financieele Dagblad (FD) dinsdag op basis van uitgelekte correspondentie die de krant in handen heeft.

De franchisers vinden het door het doorgestarte bedrijf aangeboden contract "slecht en onevenwichtig". Daarnaast zou deze in strijd zijn met eerder gemaakte basisafspraken. De franchisers voelen zich gedwongen te tekenen, omdat ze anders afgesloten raken van de formule. Door naar de rechter te stappen, willen ze onder andere afdwingen dat ze gebruik kunnen blijven maken van het IT-systeem van de speelgoedketen.

De nieuwe eigenaar maakte een aantal basisafspraken met de franchisers. Het contract dat vervolgens op tafel kwam, voldeed echter niet aan deze afspraken. Zo'n twintig franchisers zien het nieuwe contract dan ook niet zitten. Het is nog niet duidelijk of zij allemaal meedoen aan het kort geding. Als de doorstart is afgerond telt Intertoys nog ongeveer 130 eigen vestigingen en zo'n honderd franchisers, mits zij allemaal akkoord gaan. 

Intertoys werd afgelopen februari failliet verklaard. In maart werd bekend dat de keten werd overgenomen door de Portugese investeerder Green Swan. Individuele franchisers moeten een nieuw contract afsluiten voor hun winkel.
Bron: Nu.nl/Het Financieele Dagblad


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis