BAILINE

Nieuwe eigenaar sluit alsnog winkels Op=Op Voordeelshop

Ondanks eerdere berichtgeving over een doorstart door de nieuwe eigenaar van Op=Op Voordeelshop, ST.art Operations BV, ziet deze hier nu alsnog vanaf. De nieuwe eigenaar ziet toch geen kans om de keten rendabel te maken. Het nieuws heeft curator Ynze Talstra aan Nu.nl bevestigd. 

Quote meldt op basis van een e-mail aan het personeel dat de nieuwe eigenaren hebben besloten om de onderneming af te bouwen en in de komende periode de voorraden te verkopen. Meerdere bronnen omschrijven de nieuwe eigenaren in het zakenblad als zogeheten 'asset strippers', opkopers die de onderneming volledig strippen om in delen te verkopen. Volgens Talstra kan een andere partij nu wel kiezen om één of meerdere winkels over te nemen van de nieuwe eigenaren.

5,4 miljoen euro
De curator had met ST.art Operations BV, een bedrijf dat gespecialiseerd is in herstructureringen, overeenstemming over een doorstart is te lezen in het dinsdag gepubliceerde faillissementsverslag. Deze doorstart werd begin vorige maand al gemeld, maar nadere details bleven uit.

Verder valt op te maken uit het faillissementsverslag dat ST.art Operations BV zo'n 5,4 miljoen euro heeft betaald voor Op=Op Voordeelshop. Dat bedrag wordt verdeeld tussen de failliete boedel en schuldeiser ING.

Daarnaast blijkt dat Op=Op Voordeelshop in 2016 een verlies van 3,8 miljoen euro op een omzet van 62,6 miljoen euro draaide. Het jaar daarop bedroeg het verlies 8,3 miljoen euro op een omzet van 68,8 miljoen euro. Het concern had verder 465.759 euro tegoed van onder meer franchisenemers, maar daarentegen kreeg bijvoorbeeld de bank nog 13,7 miljoen euro van de winkelketen.
Bron: Nu.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis