BAILINE

Blokker Holding verkoopt Marskramer en drie andere ketens

Blokker Holding verkoopt groothandelsorganisatie De Marskramer waaronder Marskramer, Prima en Novy, maar ook Toys2Play vallen. Deze vier winkelketens worden overgenomen door de Audax Groep.

De koper, Audax Groep, is de eigenaar van onder andere AKO en The Read Shop en geeft daarnaast de bladen Vriendin, Party en HP/De Tijd uit. De groep neemt zo’n negentig winkels over: 44 van huishoudketen Marskramer en 48 van Prima, Novy en Toys2Play.

Audax Groep zegt met de overname zijn positie "op het gebied van logistiek, distributie en inkoopkracht" te verbeteren. Ook gaat het bedrijf mogelijk speelgoed en huishoudelijke producten uit de overgekochte ketens verkopen in zijn huidige vestigingen. Dat zijn er in totaal zo’n zevenhonderd, die naast AKO en The Read Shop ook bijvoorbeeld van Vivánt en Tabaronde zijn.

Blokker Holding zegt in een reactie zich volledig te willen richten op de ketens die het behoudt: Blokker en kortingswinkel Big Bazar. Het voormalige familiebedrijf Blokker, dat begin deze maand werd overgenomen door interim-baas Michiel Witteveen, stootte onlangs ook andere dochterondernemingen af, waaronder Intertoys, Maxi Toys en Xenos.
Bron: NRC.nl
Beeld: Freepik.nl/Sarinya9940


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis