Registreren

Investeerder voor doorstart voordeelwinkel Op=Op

De curatoren van de op 26 maart failliet verklaarde Op=Op Voordeelshop hebben een investeerder gevonden voor een doorstart. Dat meldt de discounter in verzorgings- en huishoudproducten in een persbericht. De nog onbekende investeerder gaat de komende weken met directeuren Jos Venema en Vincent Alkema de mogelijkheden onderzoeken.

Franchisenemers
Op dit moment zijn de 130 vestigingen nog open, waarvan tien franchisers buiten het faillissement vallen. Het is nog niet bekend hoeveel van die winkels open kunnen blijven. Bij Op=Op werken ongeveer 1340 mensen. In 1997 werd in Drenthe het eerste filiaal geopend. In 1999 begon Op=Op met franchise, waarna de keten landelijk dekkend wilde worden.

Concurrentie
Na het faillissement zei een woordvoerder van Op=Op dat stevige concurrentie en het winkelgedrag van consumenten veel van de keten hebben geëist. Ook de snelle groei van het aantal vestigingen droeg bij aan het faillissement. Zo nam Op=Op de afgelopen twee jaar tientallen Blokker- en Marskramer-winkels over. Aandeelhouders staken extra geld in de voordeelwinkel, maar dat kon een faillissement niet voorkomen.
Bron: Het Financieele Dagblad


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis