Registreren

Fulltimers krijgen gemiddeld 39 uur per week uitbetaald, parttimers 20 uur

Nederlanders die voltijds werken, krijgen per week gemiddeld 39 uur uitbetaald. Hetgeen neerkomt op negentien uur meer dan parttimers, blijkt maandag uit cijfers van het Europese statistiekbureau 'Eurostat'. Het gemiddelde in de Europese Unie (EU) ligt op 38 uur voor fulltimers, oftewel achttien uur meer dan parttimers.

In Nederland ligt het gemiddelde urenaantal van zowel parttimers als fulltimers op 28 uur. Dat is het laagste aantal uren binnen de EU; een positie die Nederland deelt met België.

Het gemiddelde aantal uren dat fulltime werknemers krijgen uitbetaald, loopt uiteen van veertig uur in Slovenië, Kroatië en Hongarije, maar ook Tsjechië, Cyprus en Malta én Oostenrijk tot 35 uur in Frankrijk. In Nederland is dit gemiddelde 39 uur.

Mensen die in Nederland in deeltijd werken, doen dit gemiddeld twintig uur. In Denemarken is de werkweek voor parttimers met dertien uur het kortst binnen de EU.

Onder de uitbetaalde uren vallen de gewone werkuren en betaalde overwerkuren. Ook vakantie, doorbetaald verzuim en verlof worden meegerekend.
Bron: Nu.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis