BAILINE

Alsnog meer winkels Intertoys dicht

Speelgoedketen Intertoys sluit tot eind mei zeker 153 winkels, aldus een woordvoerder van het bedrijf. De nieuwe eigenaar, de Portugese investeerder Green Swan, maakte vorige week al bekend dat ondanks de doorstart negentig winkels dichtgaan. Voor ongeveer tien van de 153 eigen winkels bestaat nog de kans dat er een franchiser instapt.

Daarentegen is het aantal speelgoedzaken dat openblijft iets naar boven bijgesteld; 235 in plaats van 220. Volgens de zegsman hing de keuze voor doorgaan of stoppen af van bedrijfseconomische overwegingen en de vraag of verhuurders nog door wilden. Bij een faillissement kunnen zij het contract opzeggen en kijken of ze van een andere huurder meer kunnen vangen: "Die knoop is nu doorgehakt."

Tot de winkels die verdwijnen behoren het filiaal in de Amsterdamse Kalverstraat en in de Utrechtse Lange Viestraat. In Rotterdam gaan zeven winkels dicht. In alle te sluiten vestigingen wordt tot eind mei een uitverkoop gehouden. Duizend tot vijftienhonderd medewerkers kunnen hun baan behouden, ongeveer de helft van het totaal.
Bron: Het Financieele Dagblad


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis