BAILINE

Definitieve doorstart Intertoys

Speelgoedketen Intertoys gaat een doorstart maken. De Portugese investeerder Green Swan heeft de intentie om de helft van de 286 winkels over te nemen. De andere winkels gaan sluiten.

Afhankelijk van het aantal winkels dat openblijft, worden volgens een woordvoerder tussen de duizend en vijftienhonderd banen behouden. Op dit moment heeft Intertoys 3.200 medewerkers, maar daarvan verdwijnt maximaal de helft. Uiterlijk per half mei sluiten in ieder geval 90 winkels. Vanaf zaterdag 9 maart is hier begonnen met een uitverkoop.

Franchise
In totaal heeft Intertoys vierhonderd vestigingen. De winkels van de honderd Nederlandse franchisenemers en de Belgische activiteiten vielen buiten het faillissement. Zij moeten besluiten of ze door willen gaan onder het nieuwe Intertoys. Daarentegen vielen twee distributiecentra en het servicekantoor van Intertoys wel onder het faillissement.

Faillissement
Op 21 februari werd de speelgoedketen failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. Toen werd al bekend dat meerdere partijen geïnteresseerd waren in Intertoys waaronder het Portugese Green Swan. Zij kochten eerder al Maxi Toys en het Belgische Bart Smit. Intertoys heeft al jaren last van terugvallende verkopen. Door onder meer de groei van internetwinkels en discounters halveerde de verkoop van de speelgoedketen in de afgelopen tien jaar.
Bron: Nu.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis