Registreren

Ekoplaza gaat voor plastic vrije supermarkten

In Amsterdam is afgelopen woensdag de eerste plasticvrije supermarkt ter wereld geopend. Ekoplaza demonstreert het in een pop-up store naast de vestiging in Amsterdam-West en haalde daarmee woensdag CNN, BBC en Al Jazeera.

Het initiatief komt vanuit 2 partners van de formule; de Plastic Soup Foundation en de internationale milieuactiegroep A Plastic Planet.

Naar eigen zeggen neemt Ekoplaza hiermee het voortouw om de milieu-impact door het gebruik van plastic in de levensmiddelenindustrie en detailhandel terug te dringen. Het pop-up concept heeft als naam Ekoplaza Lab meegekregen en tegen het einde van het jaar moeten alle vestigingen voorzien zijn van een dergelijke plasticvrije zone.

Het assortiment bestaat uit zevenhonderd plasticvrije producten die voorzien zijn van het nieuwe keurmerk Plastic Free. Betrokken partijen roepen ook de overheid hiermee op om met constructieve maatregelen te komen. Daarnaast wil men de consument bewuster en kritischer maken over de aankoop van producten met plastic verpakking.

Volgens medeoprichter Sian Sutherland van A Plastic Planet is de pop-upwinkel het bewijs dat voedsel- en drankproducten zonder plastic kunnen.

Meer informatie over franchisen bij Ekoplaza? Klik hier voor meer informatie! 

Bron: Retailnews / Het Parool


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis