Crystal Marbles

Nederlandse Fashionketens uit storm

Op basis van gesprekken met ondernemers en het bekijken van tientallen jaarrekeningen kan het FD melden dat modebedrijven in Nederland uit het dal zijn geklommen. Ketens als C&A, WE Fashion, MS Mode en CoolCat lijken na zware jaren weer te gaan groeien.

Eigenaar Roland Kahn vertelt dat CoolCat en MS Mode weer winst weten te maken. Waar in 2016 beide ketens nog verliesgevend waren sloot MS Mode het jaar in zwarte cijfers en is CoolCat sinds een half jaar weer winstgevend.

Ook goed nieuws bij C&A, nadat de keten in 2016 een einde maakte aan de omzetdaling is het afgelopen jaar de omzet licht gestegen. Daarnaast maakt landendirecteur Marc Estourgie bekend dat ook de marktaandelen licht gestegen zijn. WE Fashion topman Joris Aperghis maakt bekend dat ook WE het afgelopen jaar groeide met een kleine vier procent.

Kledingketens als The Sting, Score en Chasin’ openden ook weer nieuwe winkels.

Edwin Belt, modespecialist van INretail licht toe dat Nederlands modebedrijven goed naar hun doelgroep hebben geluisterd. Modewinkels groeiden volgens de brancheorganisatie in 2017 gemiddeld met 4,6 procent. Voor dit jaar wordt een groei van twee procent verwacht.

 

Bron: RetailNews / FD.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis