Crystal Marbles

Hema wint rechtszaak van modemerk Lacoste

De kinderkleding van HEMA met daarop afbeeldingen van krokodillen maakt geen inbreuk op de merkrechten van modemerk Lacoste; zo heeft de voorzieningenrechter dinsdag bepaald. 

De rechter oordeelde dat de consument die de hemdjes in de HEMA winkel ziet "in redelijkheid niet kan menen dat deze afkomstig zijn van Lacoste". Lacoste sleepte HEMA in oktober voor de rechter, omdat de winkelketen kinderkleding verkoopt met een krokodil erop; een krokodil is één van de belangrijkste (logo)kenmerken van Lacoste.  

Het is overigens niet de eerste keer dat de Nederlandse retailer wordt beschuldigd van het namaken van kleding van andere merken. Eerder dit jaar moest HEMA nog ruim 4,4 miljoen euro schadevergoeding betalen aan Levi's. De achterzakken van de spijkerbroeken leken te veel op die van het Amerikaanse modemerk. HEMA is tegen de uitspraak in beroep gegaan. 

Daarnaast werd in 2014 HEMA voor de rechter gesleept door wijnboer Ilja Gort. De tulp op het wijnetiket zou zijn overgenomen door HEMA. De winkelketen beloofde daarop de etiketten van de producten aan te passen. 
Bron: Nu.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis