Registreren

Staatssecretaris verplicht bedrijven tot antidiscriminatiebeleid

Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) wil bedrijven verplichten tot een antidiscriminatiebeleid. Hiermee wil zij discriminatie door werkgevers bij het werven van personeel tegengaan. Daarnaast krijgt de Inspectie SWZ meer bevoegdheden om hierop toe te zien.

De inspectie gaat waken op het beleid van bedrijven en boetes uitdelen aan werkgevers die de nieuwe verplichting links laten liggen: "Het is heel belangrijk dat een jongere die hard zijn best doet om werk te krijgen, merkt dat het niet uitmaakt wat zijn achternaam is. En dat een zwangere vrouw niet met een smoesje een vast contract wordt geweigerd, terwijl zij goed functioneert'', aldus Van Ark.

Momenteel werk zij aan een wetswijziging. Maar alvorens de wet wordt aangepast, gaat de Inspectie SZW komend jaar al "verkennende inspecties'' doen bij werkgevers en intermediairs. Daarnaast bekijkt Van Ark op welke manier de inspectie kan optreden tegen discriminatie door uitzendbureaus. Tot slot wil de staatssecretaris inzetten op het vergroten van kennis en bewustwording. "Uitsluiting en discriminatie gebeuren soms moedwillig, maar vaker onbewust'', aldus het ministerie.
Bron: ANP


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis