Registreren

Ondernemers in actie tegen Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)

Ondernemers voeren actie tegen de Wet Arbeidsmarkt in balans (WAB), omdat het tijdelijk werk duurder maakt. Vanmiddag overhandigen zij in Den Haag een manifest aan de vaste Kamercommissie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om hun zorgen te uiten.

In het manifest vragen ondernemers de politiek de WAB aan te passen. Zij zijn tegen de hoge WW-premie en transitievergoeding voor seizoenswerk en pleiten voor het behouden van flexibiliteit bij oproepcontracten.

De ondernemers, onder andere in de detailhandel, horeca en recreatie, maar ook land- en tuinbouw, zeggen dat tijdelijk werk duurder wordt doordat de hoge WW-premie gaat gelden en werkgevers vanaf de eerste dag een transitievergoeding verschuldigd zijn. Daarnaast vinden zij dat de mogelijkheid om oproepkrachten in te zetten enorm wordt beperkt en in praktijk onwerkbaar wordt.

Volgens hen laten seizoensarbeid of het opvangen van pieken zich niet vangen in een vast contract. Een tijdelijk contract is geen keuze, maar samengaand aan de aard van het werk. Het verhogen van de kosten van tijdelijk werk zal niet resulteren in meer vaste contracten, maar maakt dit soort werk volgens de ondernemers onbetaalbaar.
Bron: NU.NL/ANP


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis