Registreren

Recordomzet McDonald’s: Vernieuwingen hebben effect

Het afgelopen jaar heeft McDonald’s Nederland een recordomzet geboekt van maar liefst 811 miljoen euro. De omzetstijging van ruim 11% is te danken aan verniewingen die nieuwe klanten lokten en afgehaakt klanten terug naar de restaurants haalde, verklaart topman Manu Steijart.

In Nederland heeft McDonald’s 245 restaurants en deze wisten het afgelopen jaar 8 miljoen klanten meer te trekken dan een jaar eerder nog het geval was. De omzetstijging is, naast de stijging van het aantal klanten, ook toe te schrijven aan prijsverhoging maar zeker ook aan een hogere bonbesteding. “Klanten die eerst voor een Big Mac kozen, gaan nu vaker voor een (duurdere) Maestro Burger.”

Volgens Steijart is drie jaar geleden de weg omhoog gevonden. Op dat moment bleef McDonald’s achter bij de concurrentie en is de keten meer naar klanten gaan luisteren. Dit Nederlandse innovatiesysteem is vanaf dat moment ook doorgevoerd in andere

In Nederland zal het aantal restaurants worden uitgebreid na jaren van nagenoeg stil staan. Eerder deze week werd al bekend dat McDonald’s wereldwijd duizend nieuwe restaurants wil gaan openen en er zal 2,4 miljard dollar gestoken worden in het moderniseren van de Amerikaanse vestigingen.

Bron: Ad.nl

 

 

 

 

 

 

 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis