BAILINE

Franchisen bij World Options – interessante groeimarkt voor ondernemers

Nederland is een import en exportland bij uitstek, een van de meest essentiële onderdelen hiervan is uiteraard het wereldwijde transport. Franchiseformule World Options speelt hier op in en kan door samenwerkingen met grote logistieke partijen interessante tarieven bieden voor het MKB. Maar wat is de rol van de franchisenemer in het geheel? Wij vroegen het Alfons Jamlean, sinds vorig jaar franchisenemer van World Options.

Ervaring
Directe ervaring in de wereld van shipping had Alfons niet. “En dat is ook absoluut niet nodig…”, vult hij meteen aan.  Alfons komt zelf uit de technische wereld. Na een studie werktuigbouwkunde belandde hij al snel bij grote bedrijven als Philips, DSM en HSG. Maar Alfons kan zijn draai niet echt vinden in deze wereld; Mijn familieleden werkten ook allemaal in de techniek en het was voor mij een voor de hand liggende stap om ook die richting op te gaan. Echter is het werken achter een bureautje en de hele dag stil zitten niet voor mij weggelegd.” Het besluit Alfons om verder te gaan kijken en hij besluit een drastisch besluit te nemen.

Mc Donald’s
Hij reageert op een vacature voor General Manager bij een MC Donalds restaurant en dat blijkt een gouden greep. Alfons is helemaal in zijn element, houdt van het leidinggeven en de verantwoordelijkheden in een totaal andere branche dan waar hij vandaan kwam. Na 12 jaar als General Manager gaat hij aan de slag als Operations Manager bij een franchiser van de fastfood keten.

Uiteindelijk besluit Alfons als General Manager terug de zakelijke dienstverlening in te gaan met het oog om ooit eens iets voor zichzelf te starten. Want zoals hij zelf zegt: “Ik heb veel verantwoordelijkheden gehad binnen bedrijven, en dan ben ik toch liever verantwoordelijk voor mezelf dan voor een ander.”

World Options
Alfons stuit via internet op World Options, een franchiseorganisatie welke zich focust op wereldwijde shipping diensten voor het MKB. “Ik was meteen enthousiast door de mogelijkheden die ik in Limburg zag en besloot het avontuur aan te gaan. Juist omdat het verzenden van pakketten nog steeds een enorme vlucht neemt besloot ik er voor te gaan”. World Options heeft contracten met gerenommeerde verzenders als TNT, DHL, DPD en UPS en kan het MKB interessante prijzen bieden door het inkoopvolume. “Als je in je eentje als MKB-er naar een partij als UPS gaat is het meestal vrij kansloos om te onderhandelen over de prijzen terwijl we met World Options zeer interessante tarieven hebben kunnen bedingen.”

Werkzaamheden
“Vanzelfsprekend is sales een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden. Maar daarnaast is het ook erg belangrijk je bestaande contacten te onderhouden, en het monitoren van lopende verschepingen. Uiteindelijk zijn wij er voor om het MKB te ontzorgen op het gebied van shipments. Ik zie mezelf dan ook als virtuele collega die altijd, weliswaar op afstand, aanwezig is om je te kunnen helpen waar nodig.”

De klantcontacten aanboren en onderhouden vindt Alfons erg afwisselend. “Ik kom nu bij bedrijven bij mij om de hoek waarvan ik het bestaan niet af wist en ben dan echt onder de indruk van wat er allemaal ‘in je achtertuin’ aan bedrijvigheid is. Van koffiebranderijen tot automotive, het is elke keer weer fantastisch om te zien.

Ondersteuning
“World Options ondersteunt mij met een groot aantal zaken, belangrijkste vind ik de administratie en facturatie. Deze verloopt geheel via het hoofdkantoor waardoor ik me volledig kan focussen op mijn kerntaak; het logistiek ontzorgen van grote en kleine MKB’ers!”

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden die World Options kan bieden? Klik hier voor meer informatie!


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis