BAILINE

Aantal passanten in de Nederlandse winkelstraten gestegen

Het afgelopen jaar is het aantal winkelpassanten toegenomen met 5%, meldt onderzoeksbureau Locatus op basis van metingen die zij verrichten met twaalfhonderd wifi-sensoren. 

De stijging was op alle dagen van de week te zien. Uitzondering was de maandag, hier was een daling te zien van 1,7%. 

Tegenvallende cijfers waren te bespeuren in de feestmaand december. Een fikse daling van 9% is te verklaren door het slechte weer en de gladheid door sneeuwval. Overigens is de daling door heel Europa te zien, alhoewel deze wel minder was (-5,3%). 

De drukste dagen van 2017 waren 26 mei (dag na hemelvaart) en, ondanks de daling in december, 22 en 23 december. De rustigste dagen van 2017 waren 16 april en 10 december, door slechte weersomstandigheden. 30 juli is hekkensluiter van de top 3. 

Rustigste dag
Overall is de zondag de rustigste dag. Door veel plaatsen waar op zondag de winkels dicht zijn, of er kortere openingstijden zijn zijn er duidelijk minder passanten.

Drukste straat
Drukste straat is, niet erg verrassend, de Amsterdamse Kalverstraat, met een 2e plaats voor de aangrenzende Nieuwendijk. De Grote Markt in Den Haag is goed voor de 3e plek.

 

Bron: Locatus/Nu.nl

 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis