Crystal Marbles

Vlammen na de zomer!

Het is altijd fijn als de zon schijnt. Maar in de A1-winkelstraten lijkt dat deze zomer ten koste te gaan van de klandizie. Volgens de website Fashion United heeft het mooie zomerweer de afgelopen weken grote invloed gehad op de drukte. Tot begin juni ging het nog wel, maar daarna werd het warmer en droger en bleef de klant weg. Na 33 weken is het een kleine 2 procent rustiger dan in 2017, aldus de website. Volgens passantenteller City Traffic deden vestigingen in A1-winkelstraten de beste zaken tussen eind maart en begin mei met week 17 als topper.

De trend is dat de populariteit van de zaterdag daalt, en dat de zondag het steeds beter doet. Vrijwel alle steden hebben nu koopzondagen en het aantal koopzondagen per stad neemt toe. Op zondag heeft de consument meer tijd om te winkelen.

De detailhandel profiteert nog steeds van de economische groei en de consumentenbestedingen nemen nog steeds toe. De omzet van de detailhandel groeit ook nog steeds, al achttien kwartalen op rij (CBS, 2018). In het tweede kwartaal zat deze groei voornamelijk in online, bouwmarkten en food en minder in fashion.

De fashionwebsite gaat er vanuit dat veel mensen door het mooie weer hun wintercollectie nog niet hebben aangeschaft en dat na de zomer als nog gaan doen. Vanaf september, als het weer wat kouder wordt, mogen we dus weer meer drukte verwachten in de A1-winkelstraat. Fashion United adviseert de retailers in de A1-winkelstraten dan ook: vlammen in september!

Bron: Fashionunited.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis