Crystal Marbles

Foodora stopt in Nederland

Naast Thuisbezorgd, Deliveroo en UberEats was Foodora 3 jaar lang een van de bezorgdiensten in Nederland. Herkenbaar aan zijn roze outfit, zal deze bezorgservice uit het Nederlandse straatbeeld verdwijnen.

Volgens het bedrijf is het niet gelukt om ‘tegen redelijke investeringen een goede marktpositie te vergaren’. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero geeft aan zicht te willen richten op markten waar het bedrijf een leidende positie heeft. De onderdelen in Italië, Frankrijk, Australië en Nederland wilden zij daarom van de hand doen.

Het verkopen van het Nederlandse onderdeel heeft Delivery Hero niet kunnen verkopen, daarom heeft zij per e-mail ontslag aan haar medewerkers gevraagd.  Volgens het bedrijf zal het werk voor de bezorgers geleidelijk afnemen. Volgens het bedrijf zal de beslissing tot sluiting voorlopig geen invloed hebben op de mogelijkheid tot het plaatsen van een bestelling. Contractuele verplichtingen van het bedrijf zullen worden nageleefd.   

Internationaal gaat het wel goed met Delivery Hero. De eerste helft van dit jaar steeg het aantal orders met 46 procent tot 184 miljoen. De omzet steeg met 48 procent tot een slordige 357 miljoen euro.

Bron: Nu.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis