Crystal Marbles

Jumbo lanceert nieuwe boodschappen-app in Nederlandse versie Google Assistant

Het is voor iedereen herkenbaar: tijdens het koken zie je dat de aardappels bijna op zijn. Of achter het stuur schiet je ineens te binnen dat het wc-papier op is. Snel opschrijven of een boodschappenlijstje aanmaken in de app gaat op zo’n moment niet. Dankzij de nieuwe boodschappen-app van Jumbo in de Google Assistent kun je de benodigde producten inspreken voor je het weer vergeten bent. Het enige wat je hoeft te doen, is Jumbo aanroepen in de Google Assistent door "Praat met Jumbo" te zeggen. Zodra dat gebeurd is, kun je de app openen en beginnen met inspreken: ‘Appels, kaas, rode wijn, spaghetti…’

Jumbo heeft de nieuwe app in eigen beheer ontwikkeld. Een team van de Jumbo Tech Campus maakte een gebruiksvriendelijke digitale toepassing voor de Google Assistent. Hierdoor kunnen gebruikers van Google met behulp van de spraakoptie eenvoudig en snel hun boodschappen bestellen bij Jumbo.

11 procent klanten gebruikt spraak-optie
“Steeds meer Nederlanders omarmen de mogelijkheden die voice-technologie te bieden heeft. Zo gebruikt 11 procent van onze klanten de spraak-optie bij het bestellen van hun boodschappen in de bestaande Jumbo app. Dat is behoorlijk veel, als je bedenkt dat er in Nederland nog niet zoveel voice-toepassingen zijn”, vertelt Roy van Keulen, directeur Marketing van Jumbo. “Door verschillende spraakopties op meerdere platforms aan te bieden, willen we het voor de consument nóg gemakkelijker en leuker maken om boodschappen te bestellen of een boodschappenlijstje te maken voor in de winkel. Dat kan altijd en overal en bespaart bovendien erg veel tijd.”

Hoe werkt het?
Het bestellen van boodschappen in de Jumbo app in de Google Assistent is heel eenvoudig. De klant geeft in de Google Assistent aan dat hij wil praten met Jumbo en noemt een product. De Google Assistent doet vervolgens allerlei suggesties. Na de bevestiging worden de boodschappen toegevoegd aan het boodschappenlijstje van de klant. Van Keulen: “In de bestaande app van Jumbo wordt dankbaar gebruikgemaakt van de spraakoptie: vooral doordeweeks en aan het eind van de dag. De meest gekochte artikelen zijn vooral basisproducten, zoals melk, kaas, brood en eieren.”

Over Jumbo Supermarkten:
Jumbo is een Brabants familiebedrijf met een rijke ondernemershistorie. Jumbo telt momenteel ruim 580 supermarkten, vier Foodmarkten en een succesvolle online bestel- en bezorgservice via Jumbo.com. Daarnaast lanceerde Jumbo onlangs Jumbo City. In dit nieuwe gemakswinkelconcept combineert het concern elementen van de reguliere Jumbo winkels, Foodmarkt én van restaurantketen La Place. In alle winkels én online wordt de unieke Jumbo formule gevoerd (beste service + grootste assortiment x laagste prijs) en kunnen klanten vertrouwen op de 7 Zekerheden. Door de klant altijd centraal te zetten, is Jumbo één van de best gewaardeerde supermarktketens. Niet voor niets is Jumbo al zestien keer door GfK uitgeroepen tot beste supermarkt van Nederland.

Vraag informatie aan om te kijken of jij je eigen Jumbo kunt starten als franchisenemer.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis