Registreren

Misstap voor Blokker

Hadden we het laatst nog over de overlevingsstrategie van de Blokker, komt deze nu met een, op zijn zachts gezegd, schandaaltje. Op de websites van de Blokker en Intertoys werden namelijk een heuse ‘Gay-Pruik’  en een ‘Negerpruik’ aangeboden. Na kritische  reacties door belangenorganisaties en oplettende social mediagebruikers werden de producten offline gehaald. Voorzitter Tanja Ineke van LHBTI-belangenorganisatie COC noemt in een verklaring op Facebook de gewraakte pruik een treurig stereotype: "Net zo min als vrouwen, joodse mensen of gekleurde mensen, zien homo’s er allemaal hetzelfde uit. Dat je dat anno 2018 nog moet uitleggen, is triest. Het toont maar weer hoe hard LHBTI Pride nog nodig is".

Een woordvoerder van de Blokker laat aan het AD weten de producten offline te hebben gehaald: "Vandaag werden wij gewezen op een mogelijk discriminerende productomschrijving op onze website. Het product, een pruik, werd via onze webshop verkocht door een externe partij. We controleren alle producten van externe verkopers regelmatig, maar dit product is er tussendoor geglipt." De keten meldt ook dat de producten nooit fysiek in de winkels hebben gelegen.

De jaarlijkse Gay Pride in Amsterdam gaat komende zaterdag weer van start. Of de pruiken te koop werden aangeboden om in te haken op het evenement is niet bekend.

Bron: Nu.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis