BAILINE

Kantoorpersoneel ingezet in de thuiszorg wegens tekort verplegers

Deze zomer wordt er zelfs door kantoorpersoneel gefungeerd als verpleger. De reden? Een tekort. Zo blijkt uit een rondgang van NOS langs 63 zorgorganisaties. In totaal verlenen deze 63 wijkorganisaties zorg aan 281.000 mensen.

Thuiszorgorganisaties zoeken naar studenten geneeskunde en hbo verpleegkunde om in te vallen bij deze schaarste. Ook via uitzendbureaus proberen thuiszorgorganisaties aan extra krachten te komen.

Vicevoorzitter van brancheorganisatie actiZ Jacqueline Joppe: “"Kantoorpersoneel kan worden ingezet voor welzijnsactiviteiten. We kunnen dit personeel niet inzetten voor verpleegkundige handelingen, dat zal ook geen enkele organisatie doen. Dat laten we niet gebeuren. "De wijkverpleegkundige kijkt heel sterk naar wat de familie zelf kan, zeker in de zomer. Medewerkers werken extra, maar ook de familie moet een keer extra langs. Zeker met deze warmte moeten ze dat doen."

Thuiszorgorganisaties hebben normaliter ook al te maken met een personeelstekort, in de zomermaanden is het dus nog erger. Waar het normaal 1500 vacatures zijn die open staan zijn ze opgelopen tot 1630.

Thuiszorgorganisatie HappyNurse zoekt franchisenemers voor zowel thuiszorg als HappyNurse uitzendbureau. Gaan jouw handen jeuken? Vraag dan vrijblijvend informatie aan.

Bron: Nu.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis