BAILINE

Doorstart voor failliet verklaarde Leapp

Wel eens een refurbished Apple device aangeschaft? Grote kans dat je Leapp kent. Begin juni werd Leapp failliet verklaard, nadat het concern de laatste jaren flink had uitgebreid. Van de zeventien winkels gaan er veertien mee in de doorstart, onder investeringsmaatschappij Nobel Capital, waarin Leapp-oprichter Rogier van Camp zelf ook zit. Zo’n 100 van de 170 banen gaan mee in de doorstart. De webshop zal vanaf eind juli weer operationeel zijn. Van Camp is blij met de constructie. “Het team van Leapp is zeer verheugd dat Nobel als meerderheidsaandeelhouder de doorstart mogelijk maakt.”

De locaties Tilburg, Apeldoorn en Almere blijven voorlopig gesloten. Ook de Duitse en Belgische winkels blijven dicht, maar de Belgische curator gaat kijken of ook voor deze winkels een oplossing te vinden is.
Volgens Pieter Schroeder, partner bij Nobel Capital heeft Leapp zich sinds de oprichting in 2011 razendsnel ontwikkeld tot marktleider in de snelgroeiende markt voor refurbished Apple-apparatuur. Om hernieuwde groei te realiseren gaat Nobel Capital de onderneming intensief en actief steunen.

Bron: Nu.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis