Crystal Marbles

1-0 voor franchisenemers HEMA

Het is je vast niet ontgaan: het geschil tussen de HEMA en haar franchisenemers over de bijdrage aan de uitbouw van online-activiteiten. De afspraken waren al vastgelegd in een overeenkomst, maar beide partijen leggen deze nét even anders uit.
De rechtbank Amsterdam heeft uitgesproken dat de HEMA niet mag afwijken van afspraken die eerder zijn gemaakt met de 95 franchisenemers die samen 250 van de 540 HEMA’s in Nederland runnen.

De verdeling van de kosten en opbrengsten van online verkoop is al langer een pijnpunt tussen de twee partijen. De HEMA noemt de rol van de franchisenemers ‘problematisch’ en ‘contraproductief’.  Ook zou volgens bronnen de HEMA het liefst helemaal af willen van de ‘lastige’ franchisenemers. HEMA geeft de franchisenemers er de schuld van dat de verkoop van het bedrijf steeds maar weer niet wil lukken. De HEMA sluit een hoger beroep niet uit, maar ziet wel liever dat er afspraken gemaakt kunnen worden met haar franchisenemers zonder tussenkomst van een rechter of de dreiging daarvan.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis