BAILINE

Jumbo en La Place hebben nieuwe directie

Jumbo kondigt een aantal nieuwe benoemingen binnen de directie van het bedrijf aan. De supermarktketen heeft onder meer een managing director benoemd voor België. 

Per 20 juni is Olaf de Boer bij Jumbo in dienst getreden als executive director Buying&Merchandising. De Boer heeft ruim twintig jaar retailervaring. Eerder was hij actief bij Ahold, Gall&Gall en Metro Cash. Frits van Eerd: “Met Olaf hebben we iemand met jarenlange ervaring op het gebied van Buying & Merchandising in huis kunnen halen. Zijn uitvoerige kennis op het gebied van private label, vers, inkoop en assortimentsmanagement komt goed van pas bij het realiseren van onze groeiambitie.”

La Place
Managing director Bart van den Nieuwenhof heeft besloten om per 1 september a.s. La Place te verlaten. Tweeënhalf jaar na de overname door Jumbo is La Place weer volledig terug in het Nederlandse straatbeeld en werkt de restaurantketen aan haar internationale expansie. Bart van den Nieuwenhof geeft aan dat de cirkel voor hem nu rond is en grijpt dit moment aan om zijn vleugels na zes bewogen jaren uit te slaan. “De gezamenlijke toekomst van La Place en Jumbo ziet er veelbelovend uit,” aldus Frits van Eerd. “In veel opzichten is sprake van een mooie wisselwerking tussen onze formules. Bart heeft hier mede het fundament voor gelegd. Daar zijn we hem zeer erkentelijk voor.”

Totdat er een nieuwe managing director is benoemd, wordt La Place direct door de Raad van Bestuur van Jumbo Groep Holding  aangestuurd. Zij wordt hierin bijgestaan door Paul Bringmann, de oprichter van La Place die de restaurantketen jarenlang heeft geleid. Zijn bestaande adviseurschap voor La Place wordt de komende tijd geïntensiveerd. Vanuit Jumbo gaat ook Ralph Bertrand als executive director Formule zich nadrukkelijker bezighouden met de ontwikkeling van de La Place formule. Dit in relatie tot de ontwikkeling van de verschillende Jumbo formules waaronder de Jumbo City en Jumbo Foodmarkt

België
Per 1 september 2018 start Peter Isaac als managing director België. Hij wordt verantwoordelijk voor het opzetten van de Jumbo organisatie bij onze zuiderburen. De nieuwe managing director brengt veel kennis mee van de Belgische foodretailmarkt. Zo was hij afgelopen 14 jaar onder meer werkzaam als coo en lid van de management board bij Lidl België. Van Eerd: “We zijn erg blij met de komst van Peter. Om met succes de Belgische markt te kunnen bedienen, moet je de ins en outs van de winkelcultuur aldaar goed kennen."


Reactie


Reacties

  • Jan Lindhout

    Denk ook aan Polen. Ik woon daar 50%. Natuurlijk volledig gedomineerd door Biedronka, Leqlerq en Carrefour maar eenmaal hier kiezen ze allemaal voor Jumbo. Lopen.... desnoods een kwartier om teneinde AH te vermijden. Maar dat is typisch Pools... Heel veel geinterseerde vrienden. Missen wat typisch Poolse producten . Die zijn eenvoudig in te kopen. En er rijden hier - onnodig- heel wat lege vrachtwagens heen en terug. Dus, logistiek oplosbaar. Noem het punt omdat ik jullie graag 100.000 extra klanten gun.

800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis