Crystal Marbles

Formule een succes, verkopen een drama..

Het gaat momenteel best wel goed met de HEMA. Naast succes in het buitenland en een splinternieuwe winkelformule maken bijna alle Nederlandse winkels winst. Helaas blijkt de formule lastig te verkopen, volgens bronnen grotendeels omdat de winkelketen overhoop ligt met zijn franchisenemers.

Sinds september probeert Britse eigenaar Lion Capital de oer-Hollandse keten HEMA te verkopen. Zonder succes. Maar wat gaat er mis? Ruzie met franchisenemers die hun contract niet willen aanpassen is volgens de bronnen van de Telegraaf de reden dat de overname niet wil lukken. Belgische investeringsmaatschappij Core Equity is inmiddels afgehaakt.

De onenigheid tussen HEMA en de franchisenemers zit hem onder andere in het willen afschaffen van de bijdrage in de kosten voor de internet verkopen. Momenteel kost dit de franchisenemers bij elkaar ruim 5 miljoen euro. Daarnaast loopt er een rechtszaak tegen de HEMA over het verlengen van de franchiseovereenkomsten. De HEMA heeft verschillende ondernemers laten weten de huurcontracten niet te willen verlegen. De Vereniging Aangesloten Bedrijven HEMA (VAB) eist dat dit wel gebeurt.

De franchisenemers van de HEMA, dit zijn er 250 van de 540 HEMA vestigingen in Nederland, zijn verbaasd dat zij genoemd worden als reden voor het niet doorgaan van de verkoop: "De VAB is tot op heden in het geheel niet betrokken door de HEMA-directie bij de pogingen tot verkoop van de winkelketen. Ook heeft de VAB met geen enkele potentiële koper contact gehad", zo laat de VAB in een persbericht weten. "De VAB is tot op heden in het geheel niet betrokken door de HEMA-directie bij de pogingen tot verkoop van de winkelketen. Ook heeft de VAB met geen enkele potentiële koper contact gehad.”  

Bron: Nu.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis