BAILINE

Intergamma: hogere omzet en bijna deal over uitkoop

Het afgelopen jaar heeft Intergamma, het moederbedrijf van de klusketens Gamma en Karwei, de omzet zien stijgen. Het bedrijf laat weten te profiteren van de groei die de onlineverkopen doormaken.

Steeds meer klanten maken gebruik van de online mogelijkheden om voorraden te checken en om klusadvies in te winnen middels een online chatfunctie. Mede door die services groeide de omzet met de helft tot 94 miljoen euro.

De totale omzet steeg ten opzichte van een jaar eerder met 1,4 procent tot 1,7 miljard euro. Het bedrijfsresultaat steeg met 9 procent tot 131 miljoen euro, mede door verbetering van het inkoopkanaal. Intergamma maakte zoals gebruikelijk geen nettowinst bekend.

CEO Harm-Jan Stoter zegt in De Financiële Telegraaf dat de uitkoop van CRH, de grootste franchisenemer van Intergamma, zo goed als rond is. De Nederlandse toezichthouder is akkoord en het akkoord van de Belgische waakhond kan binnen enkele weken komen. “Daarna kunnen we de zaak afsluiten en onze bedrijfsstructuur veranderen”, zegt de ceo. Intergamma krijgt door de uitkoop 156 franchisevestigingen zelf in beheer.

Na CRH is het Franchise Bourrelier de grootste franchiser. Deze lijkt volgens Stoter definitief niet mee te gaan in de nieuwe structuur. “Ze kunnen gewoon onder de paraplu van Intergamma als franchisenemer blijven, maar profiteren dan niet mee als onze investeringen winst op gaan leveren”, aldus de topman.

Vorige week nog kwamen de twee partijen in het nieuws omdat Bourrelier een claim heeft ingediend bij Intergamma, waarin het terugbetaling van honderd miljoen euro aan ingehouden kortingen en inkoopbonussen eist.

 

Bron: Panorama / RetailNews / De Financiële Telegraaf


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis