Registreren

Nieuwe directie voor 'mager' Xenos

De formele overdracht van 110 Xenos winkels aan de nieuwe eigenaar Casa is afgerond. Casa, in eigendom van de familie Blokker, gaat de winkels nu ombouwen naar de eigen formule.

Na de overdracht zijn nog zestig Xenos winkels overgebleven die buiten de Blokker Holding zullen worden voortgezet. De huidige directeuren, Francine Dierendonck en Esther Vosbeek, nemen afscheid van de formule en zullen hun loopbaan buiten het concern voortzetten.

Slechts twee jaar geleden werd Van Dierendonck aangesteld als topvrouw van Xenos die eerder de functies als CCO en CIO bij de Etam Groep en directiefuncties bij Philips en Ebay vervulde. Vosbeek werd in de zomer van 2014 aangetrokken als financieel directeur. Beiden zijn nu bedankt voor hun inzet binnen Xenos.

De nieuwe directie van Xenos bestaat voortaan uit twee mannen: Ludo Bijvoet en Barthold Boreel. Bijvoet is volgens de retailer ‘ervaren retailer en transformatiemanager’. Hij werkte eerder onder meer als ceo, cfo en coo bij Bakkersland Groep en als managing director op de hard goods division van Vendex, waar ketens als Dixons, Kijkshop, Perry Sport, Hans Anders en Siebel onderdeel van uitmaakten.

Boreel is de financieel en logistiek directeur. Eerder was hij CFO en COO van O’Neill, De Harense Smid en Dexcom Holdings.

 

Bron: RetailNews


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis