BAILINE

Gedwongen vertrek bij Blokker voor Casper Meijer?

Ab Blokker, mede-eigenaar van de Blokker Holding zou hebben aangestuurd op het ontslag van topman Casper Meijer. Ab Blokker zou de RvC hebben overtuig van het feit dat het beter zou zijn om afscheid te nemen van Meijer, meldt De Financiële Telegraaf.

Meijer, die afgelopen zomer de rol van algemeen directeur op zich naam vertrekt eind juni bij het concern. Onder zijn leiding zouden omzetten van de omgebouwde winkels zijn gestegen met gemiddeld 7%, daarnaast liet Meijer eerder weten dat de keten naar alle waarschijnlijkheid in 2019 weer winst zou maken.

Hoewel Ab Blokker vorig jaar uit de RvC van Blokker Holding stapte heeft hij samen met mede-eigenaar Els Blokker nog flinke invloed op het bedrijf. Naast de (tegenvallende) financiële resultaten over 2017 zou het Ab Blokker steken dat een veertig jaar lange samenwerking met een Chinese inkooporganisatie zou zijn beëindigd.

Afgelopen woensdag meldde de Financiële Telegraaf dat Blokker pas bij 180 winkels een sluitende businesscase heeft. Dat scenario is in een eerder stadium echter van tafel geveegd, zegt een woordvoerder tegen RetailNews. “Het is geen recent plan. Het bleek juist een niet goed sluitende businesscase.” Blokker zet de ingezette strategie met vierhonderd nieuwe winkels volgens haar voort.

 

Bron: Retailnews / De Financiële Telegraaf

 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis