Crystal Marbles

Geen doorstart voor Lake Side

Het onlangs gefailleerde Lake Side krijgt geen doorstart meldt curator Ralf van der Pas.

Zes jaar geleden nog was Lake Side een grote keten met zeventig winkels verspreid door Nederland. Na een overname door investeringsmaatschappij Bencis ging het mis. In 2015 kwamen Hans den Arend en Daniëlle Horsten aan het roer door een management buyout. Op dat moment lag het aantal winkels al aanzienlijk lager.

Uiteindelijk wisten ook zij het tij niet te keren en liep het aantal winkels en de bezoekersaantallen drastisch terug.

In 2017 werd een omzet van 9 miljoen euro, maar dat bleek niet genoeg en er werd verlies gedraaid. Mede doordat ABN Amro minder krediet wilde verstrekken werd een faillissement zonder investering onvermijdelijk.

Helaas blijkt dat de interesse in een overname van de keten nogal tegenvalt. Van de 9 partijen die interesse toonden is slechts van 2 een voorlopig bod binnen gekomen maar uiteindelijk geen definitief bod.

Een belangrijke rede voor het mislukken van een doorstart is dat een meerderheid van de franchisenemers niet wilde meewerken aan een doorstart, vertelt de curator. Een aantal wilde stoppen en weer andere willen zelfstandig verder.

De winkels blijven voorlopig even open voor een uitverkoop, in de hoop hiermee wat geld te genereren voor schuldeisers. Daarnaast zal worden gekeken naar de mogelijkheden om de formule, de logo’s en de handelsnamen te verkopen.

 

Bron: RTLZ


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis