Registreren

PABO - Van miljoenenlening naar faillissement in 2 dagen

Het Nederlandse onderdeel van Beat Uhse is afgelopen week failliet verklaard. Afgelopen dinsdag is het personeel op de hoogte gesteld.

Uit een interne mail bleek dat er geen reserves meer waren en een van schuldeisers naar de rechtbank is gestapt. Het erotisch bedrijf hoopt een doorstart te kunnen maken. De mogelijkheden zullen worden onderzocht door de curator die inmiddels zijn eerste bezoek heeft gehad aan het bedrijf. Van de tientallen medewerkers wordt voorlopig verwacht dat ze nog doorwerken. Meerdere werknemers voelden de afgelopen weken de bui al hangen, laten ze anoniem weten. Toch komt de klap bij hen hard aan.

Afgelopen maandag werd bekend dat Beat Uhse voor de Nederlandse tak een lening van maar liefst vijf miljoen had binnen gehaald, afkomstig van Prime Capital Debt. De investeerdersgroep had eerder al een lening van 2,7 miljoen overgemaakt.

Pabo ontstond zo’n 34 jaar geleden uit een 06-sekslijn van de Hulster broers Patrick en Adrie Boddaert, en werd in 1999 overgenomen door het Duitse Beate Uhse. In 2010 was het erop of eronder. Nadat een gedeelte van het personeel werd ontslagen, veranderde de missie van Pabo.

Sinds eind vorig jaar verkeert Beate Uhse in een faillissement waarbij een herstructurering met behulp van leningen geprobeerd werd uit te voeren.

Bron: RetailNews / PZC


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis