BAILINE

Franchisers Olcay Gulsen’s SuperTrash in onzekerheid

Afgelopen dinsdag werd faillissement aangevraagd voor modebedrijf SuperTrash. Het bedrijf dat vijf eigen winkels en zeven franchisevestigingen heeft verkeerde al langer in zwaar weer.

Gulsen, die zich onlangs terugtrok als CEO en minderheidsaandeelhouder is, laat weten dat de aandeelhouders hebben besloten ‘om niet verder te gaan’.

De winkels van SuperTrash blijven voorlopig open. De curator die belast is met het faillissement van het modebedrijf van Olcay Gulsen onderzoekt de mogelijkheden voor het bedrijf om een doorstart te maken. Zolang blijven de winkels open en behouden de medewerkers hun baan, zei hij bij RTL Boulevard. Hoe het verder gaat aflopen met de eigen-, en franchisewinkels is nog niet te zeggen.

Gulsen had woensdag een gesprek met de curator.

Vorig jaar kwam Quote tot de ontdekking dat een groep investeerders enkele miljoenen in het bedrijf investeerde om het van de ondergang te redden. Met een zwaar verlies in 2016 en een negatief eigen vermogen van 2 miljoen euro leek het toen al af te stevenen op een faillissement.

Merkwaardig detail is dat Olcay Gulsen drie weken geleden haar vertrek als CEO bekend maakte. Haar vertrek was, naar eigen zeggen omdat ze te druk was met diverse projecten voor TV.

Ze gaf wel aan betrokken te blijven bij SuperTrash als brand director. Charles Paape, eerder onder meer bestuurder bij Free Record Shop en The Phone House, werd door Gulsen benoemd tot bestuursvoorzitter.

 

Bron: RTL Nederland / Beurs.nl / ANP


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis