Crystal Marbles

Mega faillissement – Doek valt voor Toys’R’Us

Speelgoedformule Toys’R’Us heeft faillissement aangevraagd voor de activiteiten in Amerika. Maar liefst alle 735 vestigingen in de USA en Puerto Rico moeten de deuren sluiten.

Toys’R’Us laat weten niet meer te beschikken over de middelen om de activiteiten te kunnen continueren, de schuld van het bedrijf is inmiddels opgelopen tot bijna vijf miljard dollar.

“Dit is een dieptrieste dag voor ons, en de miljoenen kinderen en families die we de afgelopen zeventig jaar hebben bediend.” Aldus Topman Dave Brandon. Hij bedankt alle medewerkers en leveranciers voor hun steun in de afgelopen decennia.

In de UK was het faillissement al aangevraagd, en inmiddels lopen er ook onderhandelingen voor de verkoop van andere internationale activiteiten in onder andere Azië, Duitsland, Oostenrijk, Canada en Zwitserland. In een reeks andere landen worden nog andere mogelijkheden onderzocht maar zal wellicht ook tot verkoop worden overgegaan.

Er zijn volgens Toys’R’Us gesprekken waaruit wellicht nog een doorstart kan komen. Diverse partijen zijn betrokken bij deze gesprekken waar een mogelijke combinatie van de Canadese winkels en de best presterende Amerikaanse vestigingen zal worden gecombineerd.

In Nederland werden in 2009 de laatste vestigingen van Toys’R’Us gesloten.

 

Bron: CNBC / RetailNews.nl


Reactie


Reacties

  • Nils van der Knaap

    Het zat er wel een tijd aan te komen. Toch is dit wel heftig voor het voornamelijk Amerikaanse straatbeeld.

800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis