Crystal Marbles

Omzet Coolblue in 2016: 857 miljoen euro

(Online) Retailer Coolblue heeft zijn omzet vorig jaar met 55 procent zien groeien naar 857 miljoen euro. Daar waar in het jaar daar voor de omzet nog uit op 555 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat is in dezelfde periode gegroeid naar bijna 19,3 miljoen euro, maakte Coolblue woensdag bekend. Dit komt neer op een stijging van 133 procent ten opzichte van 2015. Toen was het bedrijfsresultaat bijna 8,3 miljoen euro.

De groei in 2016 hangt samen met een verbetering van de websites, winkels en processen is het vermoeden. "Daardoor hebben mensen ons makkelijk gevonden en meer bij ons gekocht", aldus topman Pieter Zwart van Coolblue. In 2016 heeft het bedrijf bijvoorbeeld een bezorgservice voor witgoed geïntroduceerd.

Ditributie
In 2017 wordt verder het centrale magazijn in Tilburg met 33.000 vierkante meter uitgebreid naar 88.000 vierkante meter. Ook wordt er een winkel volgens een nieuw concept geopend. De nieuwe winkel, ‘het paradepaardje van Coolblue’, wordt ‘als alles goedkomt’ geopend in Den Haag, laat topman Pieter Zwart weten.

“Doordat de winkel veel groter is, kunnen we meer spullen laten zien en mensen de gelegenheid geven om ze aan te raken.” De eerste nieuwe winkel is volgens hem over ‘een paar weken’ te bezoeken.

Coolblue telt momenteel acht vestigingen. De focus ligt nu nog op de grootste steden, omdat het fysieke concept in een stad als Maastricht bijvoorbeeld ‘nog net niet’ uit kan. De winkels worden steeds efficiënter waardoor zulke steden ergens in de komende jaren wel aangedaan kunnen worden.

Zwart laat verder doorschemeren dat Coolblue werkt aan de lancering van een app en wordt er druk gewerkt om de internationale ambities vorm te geven.

 

Bron: NU.nl / Retailnews


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis