Registreren

The Phone House vraagt faillissement aan

Telecom retailer The Phone House heeft faillissement aangevraagd bij de rechtbank Midden-Nederland. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekend gemaakt.

Het gaat om de bv's The Phone House Netherlands B.V., The Phone House Retail B.V. en Typhone E-concepts B.V.. Het betreft hier het hoofdkantoor in Amersfoort, zeventig eigen winkels en diverse webwinkels. 806 medewerkers zijn op dit moment in dienst van het bedrijf. De 74 franchisevestigingen van The Phone House worden overigens niet door het faillissement geraakt en voorlopig blijven alle winkels van The Phone House open.

Ondanks flinke kostenbesparingen, nieuwe winkelinterieurs en het implementeren van on-, en offline verkoopkanalen zag het bedrijf de resulaten "onvoldoende verbeteren". In 2014 sloot de winkelketen 50 van de toen nog 170 winkels, en gingen er toen al 200 banen verloren. "De omzet staat onder druk als gevolg van directe concurrentie van de telecomoperators alsmede toepassing van de Wet op het financieel toezicht waardoor het aanbieden van 'gratis' telefoons bij een abonnement ernstig wordt beperkt", aldus het bedrijf. Er zijn twee curatoren aangesteld die de mogelijkheden van een doorstart van de keten onderzoeken.

 

Bron: Nu.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis