Crystal Marbles

Blokker sloot 50 vestigingen

Retailer Blokker sloot de afgelopen 2 jaar 50 vestigingen. Hiermee daalde het aantal vestigingen naar 546, het hoogtepunt beleefde de formule in 2014 met 599 vestigingen.

Gister meldde de NOS dit naar aanleiding van een onderzoek van Locatus. In een gesprek met nieuwssite NU.nl zegt Blokker dat er het afgelopen jaar twintig winkels gesloten zijn, maar ook drie nieuwe zijn geopend. Andere cijfers worden niet gegeven.

Verder vertelt de voorlichter aan de nieuwssite: "Het is bestaande praktijk in retail om winkels te openen en te sluiten. Als je dat niet doet, ben je geen goede retailer", aldus de voorlichter.
Gevraagd naar de afweging om de sluiting van een groot aantal winkels in België wel in een persbericht te melden zegt de woordvoerder dat het voorafgaand aan een jaar niet altijd duidelijk is of er veel winkels gesloten worden.

Banenverlies
Deze week maakte Blokker bekend 69 van de 190 winkels in België te sluiten. Het banenverlies kan oplopen tot 302 banen. Blokker kondigde in 2015 en in 2016 een ontslagronde van elk bijna vierhonderd banen aan. Ook wordt de winkelformule aangepast. 450 vestigingen worden opnieuw ingedeeld. Verder zijn andere ketens van moederbedrijf Blokker Holding op de schop gegaan. Zo gaan de speelgoedwinkels Bart Smit en Toys XL verder onder de naam Intertoys. Blokker maakte vorig jaar bekend in 2015 een verlies van 52 miljoen euro te hebben geleden. Een jaar eerder werd een verlies geboekt van 20 miljoen euro.

 

Bron: NU.nl


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis