Registreren

Intertoys en Bart Smit moeten samen tot oplossing komen in conflict

Franchisers van speelgoedformule Intertoys en de leiding van de keten moeten het conflict over de oneerlijke concurrentie door Bart Smit samen uitvechten. Het Financieele Dagblad schrijft dat beide partijen tot eind januari de tijd hebben.

Drie Intertoys franchisers stapten naar de rechter omdat er volgens hen sprake is van oneerlijke concurrentie doordat nabijgelegen vestigingen van Bart Smit te veel op Intertoys zouden gaan lijken. Daarnaast zouden deze winkels beter bevoorraad worden, iets wat tegengesproken werd in de rechtbank. Volgens Paul Jansen, hoofd operations & franchise, worden de twaalf overgebleven Bart Smit vestigingen vanuit een ander distrtibutiecentrum bevoorraad, wat soms een voordeel en soms een nadeel oplevert.

De meeste Bart Smit-vestigingen in de zogenaamde ‘overlapgebieden’ zijn volgens Jansen al dicht, maar sluiting van die winkels is niet altijd een optie. Langdurige huurcontracten zijn bijvoorbeeld een rede voor het openhouden van de vestigingen. De transformatie van de winkels richting een ‘Intertoys-achtig uiterlijk’ zou volgens Jansen komen door het aanpassen van de vestigingen naar ‘de wensen van nu’.

Het is niet de eerste keer dat de franchisers van Intertoys in opstand komen. Recent was er nog oproer over het toelaten van externe verkopers in de webshop van de speelgoedketen.

 

Bron: FD.nl/Retailnews


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis