Registreren

Franchisenemer Mike jongste telg Papa John’s

Anderhalf jaar na de start in Nederland heeft pizzaformule Papa John’s al weer de tiende vestiging geopend. In Utrecht ditmaal. Het was voor de kersverse en ambitieuze 19-jarige franchisenemer Mike Besamusca een gedenkwaardig moment. 

Negentien jaar pas en er toch helemaal klaar voor zijn om een winkel van Papa John’s te gaan runnen. Dat is het geval bij Mike Besamusca. Planmatig werkte hij naar deze stap toe.

Hij had al enkele jaren ervaring in de branche toen hij zelf een winkel wilde beginnen, voor een andere pizzaketen in zijn woonplaats Nieuwegein. Dat project ketste af. Hij was toen net achttien jaar en vast van plan zijn droom om ondernemer te worden alsnog snel te verwezenlijken. Zijn mbo-studie ondernemen en detailhandel vormde ook een gerichte voorbereiding op zijn ondernemersbestaan. 

Zijn oog viel op een vestiging van Papa John’s in Utrecht. Hij was direct gecharmeerd van de in Nederland nieuwe formule en meldde zich als aankomend franchisenemer. Zo snel ging dat echter niet. Er was geen geschikte locatie vrij en wat meer ervaring opdoen binnen de formule was ook geen luxe. 

Ik was klaar voor een eigen winkel.

Zo startte hij als bedrijfsleider in een vestiging in Amsterdam, totdat er een nieuwe locatie vrij zou komen. “De resultaten in de winkel in Amsterdam werden steeds beter”, kijkt hij terug. “Ik liet zien wat ik in huis had en dat ik klaar was voor een eigen winkel.”

Toen er een mooie locatie beschikbaar kwam aan de Biltstraat 43 in Utrecht, had hij precies twee weken de tijd om te beslissen. Samen met zijn vader ging hij achter een financiering aan. Toen dat bij een crowdfundingorganisatie niet lukte, klopte hij zelf brutaal aan bij de Rabobank. Die bank zag het wel zitten in de jonge ondernemer en gaf groen licht.

Toen ging alles heel snel. Hij bezocht scholen en deed oproepen op sociale media om een team te kunnen formeren. Op maandag 18 december opende hij de deuren van zijn Papa John’s. De zaterdag ervoor verwelkomde hij familie, vrienden en ondernemers uit de buurt. “Ik ben heel welkom in de buurt”, heeft hij gemerkt. “En van je buren moet je het hebben, dus dat zit wel goed.” 

Ik ben heel welkom in de buurt.

Als het aan hem ligt blijft het niet bij één vestiging. “Een echte ondernemer staat niet stil. Als ik geld heb om een winkel te openen en ik heb goed personeel, dan blijf ik winkels openen. Maar je kunt dat niet doen als je het niet leuk vindt. Ik sta er dag en nacht en houd ervan om pizza’s te maken en mensen te overtuigen van onze kwaliteit.”

De wil om door te groeien heeft nog een motief. “Ik wil ook onafhankelijk worden en mijn familie laten meedelen in mijn succes, en dat lukt alleen als je meerdere winkels hebt. Vooral aan mijn vader heb ik dit te danken. Hij steunt mij in alles. Als hij erachter staat, geeft dat mij zekerheid.”


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis