Crystal Marbles

Vertrek Hudson’s Bay nabij?

Het nieuws omtrent Hudson’s Bay blijft zich in een razend tempo opvolgen. Daar waar vorig al bleek dat er een flinke omzetdaling te betreuren viel bij de warenhuisketen is er nu het verhaal dat de keten zijn Europese bezittingen wil verkopen. Dit zou zowel voor de Nederlandse Hudson’s Bay, als ook de Galeria Kaufhof en Inno winkels in Duitsland en België gelden. Een en ander zou blijken uit een brief die in handen is van De Financiële Telegraaf.

In de brief, die is geschreven door een activistische aandeelhouder en gestuurd aan de overige aandeelhouders,  staat dat de commissarissen in het bestuur onderzoeken of Hudson’s Bay eigenlijk nog wel in Europa kan blijven. Het terugtrekken zou de aandeelhouders direct een bedrag van 3,89 euro per aandeel opleveren, stelt activistische aandeelhouder Jonathan Litt.

Volgens een woordvoerder van Hudson’s Bay kijkt het bestuur zeker naar de verkoop van de Europese tak, maar doet zij dit om een antwoord te kunnen geven op het eerder ontvangen bod van 3 miljard euro dat werd uitgebracht op Galeria Kaufhof. Voor Hudson’s Bay zouden de Europese activiteiten een belangrijk element van de strategie zijn.

Litt is al langer aan het muiten binnen de aandeelhouders. Begin november maakte het concern nog bekend dat ze een overeenstemming hadden bereikt met hem waardoor hij zich tot de volgende aandeelhoudersvergadering van volgend jaar stil zou houden.

 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis