Registreren

Gaat Hudson’s Bay de V&D achterna?

Het zit warenhuisketen Hudson’s Bay niet bepaald mee. De omzet over het derde kwartaal van het moederbedrijf liep flink terug en het verlies verdubbelde.

Ten opzichte van vorige jaar is er een omzetdaling van 4% te betreuren, het verlies van het Canadese winkelbedrijf liep op van 125 miljoen in 2016 naar maar liefst 243 miljoen Canadese dollars (162 miljoen euro).

In Nederland worden in rap tempo nieuwe vestigingen geopend. In september verschenen de eerste Hudson's Bay-warenhuizen in Nederland, in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Zwolle, Almere en Leiden. In Rotterdam en Amsterdam werden Saks Off 5th-winkels geopend.

Het uiteindelijke doel is om in Nederland twintig warenhuizen te openen. Om die rede zijn de investeringskosten behoorlijk hoog. Het afgelopen kwartaal is voor 300 miljoen geïnvesteerd, waarvan het grootste deel ten deel viel aan de uitbereiding in Nederland.

Cijfers over het presteren van de warenhuizen in Nederland worden nog niet vrij gegeven. Wel is duidelijk dat het de afgelopen maanden minder druk leek dan van te voren werd gedacht. Hier en daar wordt dan ook al langzaamaan gevreesd voor een zelfde einde als V&D.

 

Wordt vervolgd...


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis